Kössin blogi

Leikkaus onnistui, potilas kuoli

 

Uskovaisen Juha Sipilän (kesk) hallituksessa on vain yksi katolilainen, ulkoministeri Timo Soini (sin). Hallitus on silti omaksunut tapansa Rooman paavilta. Paavihan on vuosisataisten perinteiden mukaan aina erehtymätön, möläytti mitä hyvänsä. Syntejä ei voi katua, kun niitä ei ole tehnyt. Korkeintaan muille anteeksi antaa.

Anteeksiantokin tuntuu olevan vähän niin ja näin. Juha Sipilä vaihtoi vaalitaktisista syistä asemansa poliittisen hallituksen pääministeristä toimitusministeristön pääministeriin. Hallituksen eroa käsitelleessä Yle:n lähetyksessä Sipilä uhriutui. Hyvää tarkoittava mies joutui kaltoin kohdelluksi. Lisää uhriutumista saamme lähiviikot katsoa poliittisesti ohjatun televisioyhtiön kanavilta. Lystistä on vielä jokaisen pakko maksaa.

Yle-vero on toki pikkuraha siihen verrattuna, joka veronmaksajilta säästyi soten kaatumisen myötä. Vältyimme tuhansilta veroeuroilla kustannettavilta politrukeilta. Yksityisten terveysyhtiöiden saamasta valtakirjasta maakuntien laskuttamiseen olisi voinut seurata mitä hyvänsä. Uudistus olisi ollut massiivinen ja vaikutuksiltaan täysin samea.

Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) taksiuudistuksen seuraukset olivat sen sijaan jo pitkälti ennustettavissa. Minä muiden Ruotsissa taksia käyttäneiden tavoin tiesin, että hinnat nousevat ja saamme riesaksemme pimeät ja ihmisiä huijaavat taksit. Suurin ongelma tuli silti puskista. Erityisesti vanhuksille ja vammaisille tärkeät Kela-kyydit vaikeutuivat tai jopa katosivat. Asia on korjattava ennen kuin menetetään ihmishenkiä.

Juha Sipilän hallituksen päätökset eivät olleet hyviä kaikille. Erityisesti pienipalkkaiset julkisella sektorilla työskentelevät naiset pakotettiin kiky-talkoisiin, joihin piti osallistua koko kansan. Näinhän ei tietenkään käynyt. Hyväosaiset eivät koskaan luovu mistään. Koulutusleikkaukset olivat rajuja ja tuskin heti unholaan jäävät. Työttömien aktiivimalli veistää monen pientä työttömyyspäivärahaa entistä pienemmäksi.

Huhtikuussa jälleen nähdään, onko ihmisten poliittinen muisti yli neljä viikkoa ja millä perusteilla äänestyspäätöksiä tehdään. Äänestetäänkö Keskustaa, kun on pienenä saanut käydä isovanhempien navetassa silittelemässä lehmiä. Osuuko valinta aina poliitikkoon, joka on sujuvasanaisin ja jolla on pukuun parhaiten istuva taskuliina.

Antti Rinne (sd) välillä rykii ja takeltelee keskustelussa. Mies on silti kokenut ay-johtaja, joka ei varmasti lähde kyykyttämään palkansaajia tai murjomaan heikko-osaisia. Itse en ole koskaan ollut naistenlehtien syvähaastattelussa tai poseerannut Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä munasillaan. En ole julkkis, mutta moni rakentaja tietää linjani ja aikaansaannokseni. Vaihtoehtoja politiikan nykymenolle löytyy.

Kautta koko Suomen löytyy hyviä eduskuntavaaliehdokkaita. Sanansa mittaisia miehiä ja naisia. Äänestetään. Jokainen annettu ääni on annettu oikein, väärin ei voi äänestää.

Kössi